Vet om øyene, sin historie, sin kultur

 

Mer enn en ferietur

Mauritius er en liten vakker hvit sandstrand øy i Det indiske hav, som ligger rundt 900 km øst for Madagaskar. Godt kjent for sine bryllup destinasjoner, panoramautsikt, sandstrender, varmt klima og Dodo. Mauritius ble oppdaget av araberne, deretter av portugisisk, og ble først bebodd av den nederlandske i 1638. Den ble oppkalt etter den nederlandske prinsen stay "Maurice Van Nassau". Hovedstaden er Port Louis.

"Språk"

Den viktigste språket som snakkes i Mauritius er kreolskfransk, og engelsk er det offisielle språket. Besøkende fra utlandet kan få en oppnevnt guide som kan lede dem på deres eget språk rundt øya.

"Klimaet"

Mauritius har bare to årstider: vinter og sommer.

En tørr vintersesongen mellom april til oktober. Temperaturen rundt 15°C til 25°C, avhengig av området. Kuleste månedene er juli og august. En varm fuktig sommersesongen fra november til april. Temperaturen varierer mellom 25ºC til 35ºC. Varmeste månedene er januar og februar.

"Valuta"

Valutaen som brukes i Mauritius er Mauritian Rupee. Reisende eller besøkende kan bruke USDEURO, og britiske pund som også er akseptert i de fleste butikker og shoppingområder.

Read 1284 times